Aluminium lassen

Is uw bedrijf op zoek naar een lasbedrijf die uitblinkt in aluminium lassen? Dan bent u bij JT Techniek aan het juiste adres! Lassen staat aan de basis van ons succes, en wij kunnen bij het aluminium lassen vertrouwen op onze brede kennis in lastechnieken die wij kunnen toepassen. Onze vakmannen zijn in staat om verschillende lastechnieken toe te passen, zoals MIG lassen, TIG lassen en stiftlassen. Hierin blijven wij hen uitdagen elke dag meer te willen leren over metaalbewerking en de processen die daar bij komen kijken. Met onze passie voor lassen en specialisatie in totaaloplossingen hebben wij door de jaren heen een betrouwbare naam opgebouwd in de regio’s Eindhoven, Tilburg en daarbuiten. Benieuwd naar wat JT Techniek voor uw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze vakmannen, dan bespreken we samen uw opdracht en de bijbehorende vereisten.

RVS Maatwerk metaalbedrijf Tilburg aluminium lassen

Het lassen van aluminium

Aluminium is als metaal zeer geschikt voor verschillende einddoelen. Aluminium is licht qua gewicht maar is toch erg sterk. Een van de voordelen van aluminium is dat het bijvoorbeeld in vergelijking met staal minder snel roest. Aluminium wordt gebruikt bij de productie van machines, machineonderdelen en meubels bijvoorbeeld. JT Techniek gebruikt bij het aluminium lassen professionele en moderne TIG en MIG MAG lasapparatuur. Door pulse functies wordt er gepulseerd tussen basisstroom en piekstroom. Piekstroom is bijvoorbeeld nodig om door de toplaag van aluminium te branden, waarbij het smeltpunt wordt bereikt. Andere lagen vragen om een lagere stroomhoeveelheid. Het is belangrijk dat u goed geïnformeerd bent over het bewerkingsproces van uw product, zodat u altijd zeker bent van de hoogste kwaliteit.

De juiste lastechnieken tijdens aluminium lassen

Welke lastechniek gebruikt wordt tijdens aluminium lassen, hangt af van het product dat bewerkt wordt. Elke lastechniek heeft haar eigen kenmerken en voordelen. Belangrijk is dat u toelichting krijgt op de techniek die gebruikt is zodat u altijd zeker bent dat het bewerkingsproces volgens plan verloopt. JT Techniek helpt u hier graag bij. Voor elk project kunnen wij het juiste advies geven over de te gebruiken technieken en bewerkingen.

TIG-lassen aluminium

Tungsten Inert Gas lassen, ofwel TIG lassen, is een lastechniek geschikt voor precies laswerk. TIG lassen betekent dat er met of zonder toegevoegd materiaal twee delen aan elkaar worden gesmolten. JT Techniek kan met TIG lassen een mooie en hoge kwaliteit laswerk bieden, met een strakke afwerking. TIG lassen biedt tevens een goede bescherming tegen oxidatie.

MIG lassen

Bij MIG lassen wordt met een lagere temperatuur gelast, waardoor het materiaal dat bewerkt wordt minder vervormd. Daarnaast heeft MIG lassen een snellere lassnelheid in vergelijking met TIG lassen. Een nadelig effect van MIG lassen is dat het lastiger te beheersen is. Dit vergt kwalitatief secuur werkt van de lasser.

 

IMG_6729
Toepassingen

Aluminium lassen: laat het ontwerp aan JT Techniek over

JT Techniek is dagelijks verantwoordelijk voor het ontwerp van tekeningen voor onze klanten. Als u nog niet beschikt over een werktekening en deze wilt laten maken door echte vakmannen, staan onze collega’s Johan en Ruud voor u klaar. Deze vakmannen zijn het vaste aanspreekpunt voor onze klanten en zijn dagelijks bezig met werktekeningen. Het voordeel is dat beide jarenlang ervaren op hebben gedaan in de productie van diverse producten, waardoor er op een praktische manier naar de werktekening gekeken kan worden. Dit leidt tot het voorkomen van fouten die pas zichtbaar zouden zijn tijdens productie en stelt ons in staat om uw product zo efficiënt mogelijk te kunnen leveren. JT Techniek werkt met Step-files, die wij u toesturen om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Bij al bestaande werktekeningen voeren wij standaard bestandscontroles uit zodat ook hier geen fouten optreden tijdens de productie.

Laat aluminium lassen over aan JT Techniek

JT Techniek is de specialist in lasprojecten, waarin wij uitblinken door het gehele proces voor klanten uit handen te nemen. Van rvs maatwerk tot aan machinebouw en van transportschroeven tot aan het ontwerp van werktekeningen, JT Techniek biedt complete metaaloplossingen. Wij zijn zelfs in te schakelen wanneer u enkel gebruik wilt maken van onze lascapaciteit.

Wij bieden klanten de voordelen van ons sterke netwerk en onze focus om onze vakmensen steeds verder te ontwikkelen. Door ons sterke netwerk kunnen wij klanten behoeden van hoge kosten doordat wij sterke prijsafspraken hebben gecombineerd met een efficiënt ingericht productieproces.

Overtuigd van de meerwaarde van JT Techniek?

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.