MAG Lassen

Bent u als bedrijf op zoek naar een metaalbewerker die MAG lassen voor u uit handen kan nemen? Dan bent u bij JT Techniek aan het juiste adres! Sinds de start van ons bedrijf zijn wij uitgegroeid tot een specialist in ontwerp en totaalprojecten in de omgeving van Eindhoven, Tilburg en daarbuiten. Centraal staat ons motto ‘Totaalprojecten door specialisatie’, waarbij wij in iedere stap van het maakproces een vakman in kunnen zetten zodat wij de hoogste kwaliteit eindproducten kunnen bieden. Bent u benieuwd naar wat JT Techniek voor uw opdracht kan betekenen en wat de kosten hiervan zijn? Neem dan vrijblijvend contact met een van onze medewerkers op, zodat we samen uw opdracht kunnen bespreken.

RVS Maatwerk metaalbedrijf Tilburg aluminium lassen

Wat is MAG lassen?

Deze bewerking valt net als TIG-lassen in de categorie booglassen. U zult de benaming MAG lassen vaak samen tegenkomen met MIG lassen, wat in grote mate vergelijkbaar is. Het verschil met MIG lassen is dat hierbij gebruik wordt gemaakt van Inert gas, terwijl bij MAG lassen actief gas gebruikt wordt. Veelal worden beide als eenzelfde lasmethode gezien.

Metal Active Gas gebeurt met een samenstelling van argon, kooldioxide en zuurstof. Hoe deze samenstelling zich verhoudt, hangt af van het werkstuk dat bewerkt gaat worden. Laat u hierin ook altijd goed adviseren, aangezien de samenstelling een belangrijke component is in het maakproces. MAG lassen wordt veelal toegepast op ongelegeerde en laaggelegeerde staalsoorten. Bij aluminium, hooggelegeerde en RVS wordt vaker de verbinding gelegd door middel van MIG lassen.

Er zijn meerdere voordelen bij MAG lassen. Zo heeft MAG lassen een hoge lassnelheid en een hoge inschakelduur. Daarnaast is het eindproduct goed beschermd tegen oxidatie en toepasbaar in alle lasposities. Een belangrijke voorwaarde is dat MAG lassen gebeurd in gesloten ruimtes, aangezien de invloed van wind en tocht een negatief effect heeft op de werking van het beschermgas. Dit kan zelfs leiden tot oxidatie aan de lasnaad, wat risico’s als roestvorming en een slechte sterkte van de lasnaad als gevolg heeft. Een van de nadelige aspecten van MAG lassen is dat het door de hoge afsmeltsnelheid lastiger te beheersen is. De lassers van JT Techniek zijn hier gespecialiseerd en worden nog steeds uitgedaagd om leergierig te zijn en steeds bij te blijven in de nieuwste ontwikkelingen op gebied van lastechniek.

Laat MAG lassen over aan JT Techniek!

Bij JT Techniek zijn wij gespecialiseerd in lasprojecten. Van ontwerp tot aan levering neemt JT Techniek uit handen, zodat u één centraal aanspreekpunt hebt. Ook als u al tekeningen hebt kunt u de rest van het project over laten aan JT Techniek. Naast rvs maatwerk, machinebouw en andere diensten is JT Techniek ook te benaderen voor enkel gebruik te maken van de lascapaciteit.

Centraal staan bij JT Techniek de vakmensen die er werkzaam zijn. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit producten leveren aan onze klanten. Daarnaast hebben wij door een sterk opgebouwd netwerk gezorgd voor een efficiënte bedrijfsvoering, wat maakt dat wij hoge kosten kunnen besparen voor onze klanten.

Overtuigd van de meerwaarde van JT Techniek?

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.