MIG lassen

Op zoek naar een lasbedrijf dat is gespecialiseerd in MIG lassen? Dan helpt JT Techniek u graag verder. JT Techniek heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een betrouwbare partner om uw laswerk aan uit te besteden. Al onze lassers worden uitgedaagd om zichzelf te blijven ontwikkelen op gebied van lastechnieken. Hiermee versterken wij onze betrouwbare naam in de metaalbewerking in de regio’s Eindhoven, Tilburg en daarbuiten. Benieuwd wat JT Techniek voor u kan betekenen op gebied van MIG lassen en wat hierbij de kosten zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze medewerkers zodat we samen met u kunnen kijken naar uw opdracht.

RVS Maatwerk metaalbedrijf Tilburg aluminium lassen

Wat is MIG lassen?

MIG lassen, afkorting van Metal Inert Gas, is onderdeel van de lastechniek booglassen net als TIG lassen en MAG lassen. MIG lassen wordt vaak in een zin genoemd met MAG lassen, aangezien beide technieken grote gelijkenissen vertonen. Waar tijdens MAG lassen met actief gas wordt gewerkt wordt bij MIG lassen gewerkt met inerte gassen gelast. De gassen die worden gebruikt worden reageren niet met het werkstuk en de toegevoegde materialen. Daarom wordt MIG lassen voornamelijk gebruikt voor verbindingen met koper, aluminium of aluminiumlegeringen.

Met inerte gassen wordt op veel hogere temperaturen gelast. Bij inerte gassen treedt geen oxidatie op, wat ervoor zorgt dat er een hogere kwaliteit lasnaad wordt behaald. Net als bij MAG lassen mag er tijdens MIG lassen geen wind of tocht aanwezig zijn, aangezien het beschermgassen anders wegwaait, wat risico’s als roest en een slechte sterkte van de lasnaad met zich meebrengt. Wij passen MIG lassen toe op machinebouw, transportschroeven, rvs maatwerk en diverse plaatwerken.

Soorten MIG lassen en voordelen

Hieronder vallen drie lastechnieken. De technieken draaien in basis om de manier waarop het metaal wordt getransformeerd van het draad naar het lasbad. De lastechnieken kunnen op verschillende metalen worden toegepast, zoals bij rvs lassen of aluminium lassen.

* Sproeiboog lassen
Dit gaat vaak over dikkere platen verbinden van 2 mm en dikker. Hier is van spatvorming weinig sprake. De kleine druppels creëren een stabiele boog. In verband met het grote smeltbad is deze techniek geschikt voor lassen onder de hand.

* Pulsboog lassen
Met deze lastechniek is het mogelijk om met een laag stroombereik een stabiele boog te creëren. Ook hier is geen sprake van spatvorming, en doordat er met een relatief lage temperatuur wordt gelast is er minder vervorming van het werkstuk en ontstaan er strakke lasnaden.

* Kortsluitboog lassen
Bij korsluitbooglassen wordt gebruik gemaakt van een draad tussen de 0.75 en 1.2 mm. Hierbij wordt via een lage spanning een klein en vooral snel stollend smeltbad gecreëerd.

Dit is voordelig bij RVS, aluminium en laagelegeerde platen. Doordat MIG lassen in nauwe ruimtes goed is toe te passen is de lastechniek breed inzetbaar.

Laat MIG lassen over aan JT Techniek

Onze grote passie is lassen. Waar wij voor onze klanten totaalprojecten van ontwerp tot aan levering verzorgen, staan onze specialisatie in lassen centraal in onze bedrijfsvoering. Elke lasser krijgt hier de mogelijkheid om door te leren in lastechnieken, zodat wij naar onze klanten kunnen beloven dat onze eindproducten altijd van de hoogste kwaliteit zijn.

Overtuigd van de meerwaarde van JT Techniek?

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.