RVS Lassen

Roestvrij staal lassen, vaak afgekort met RVS lassen, is een soort metaal waarbij de combinatie van het materiaal met lucht voor een uitstekende bescherming zorgt tegen corrosie. Hierbij zorgt de toevoeging van nikkel ervoor dat het materiaal nog beter bestand is tegen corrosie. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor producten die langdurig buiten staan of waar hygiëne zeer belangrijk is, bijvoorbeeld bij keukens.

RVS bestaat uit een legering waarbij verschillende elementen aan het materiaal kunnen worden toegevoegd, wat bij elke samenstelling andere voordelen kan bevatten. Daarom bestaan er ook meerdere soorten RVS, waarbij het zaak is dat u zich goed laat adviseren welke samenstelling voor u zorgt voor het hoogste kwaliteit eindproduct. Wilt u zich hierin door een van onze vakmannen laten adviseren? Neem dan vrijblijvend contact op met JT Techniek zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

RVS Maatwerk metaalbedrijf Tilburg aluminium lassen

RVS lassen, de passie van JT Techniek

JT Techniek stelt zich naast het verzorgen van totaalprojecten ook beschikbaar voor bedrijven die enkel lascapaciteit willen inschakelen. Wij zorgen ervoor dat onze vakmannen kunnen blijven leren op het gebied van lastechnieken, zodat wij klanten de hoogste kwaliteit eindproducten kunnen leveren.

Zo is het bijvoorbeeld bij RVS lassen belangrijk om de lastijd zo efficiënt mogelijk in te richten, omdat bij langere blootstelling aan hitte het staal oververhit kan raken. Dit heeft consequenties zoals vervorming van het materiaal en onzorgvuldige naden. JT Techniek zorgt met een brede kennis in RVS lassen voor een efficiënt productieproces zonder fouten en de hoogste kwaliteit RVS producten. Naast rvs lassen is JT Techniek ook thuis in andere metalen zoals staal en aluminium lassen, en kunnen wij diverse lastechnieken toepassen zoals MIG lassen en MAG lassen.

Verschillende soorten RVS lastechnieken

RVS lassen beperkt zich niet tot één lastechniek. De juiste lasmethode hangt af van materiaalsoort, legering en constructie. Het is zeer belangrijk dat u zich als klant goed laat informeren over de keuze voor een bepaalde lastechniek voor uw product. De vakmannen van JT Techniek helpen u hier graag bij!

TIG-Lassen RVS

Een van onze specialisaties is TIG-lassen. Dit is een manier van lassen waarbij twee delen RVS aan elkaar worden gesmolten zonder toegevoegd materiaal. Deze lastechniek is bijzonder voordelig wanneer hoeken en kanten mooi afgewerkt moeten worden, omdat het een strakke naad achterlaat. TIG-lassen biedt goede bescherming tegen oxidatie en heeft een hoge inschakelduur. Ook komt hierbij minder warmte aan te pas, wat het voor dunne RVS platen of aluminium een geschikte techniek maakt. Wel moet gezegd worden dat TIG-lassen een lange lastijd benodigd heeft, waarbij de lasser over de juiste vaardigheden moet beschikken. De vakmannen bij JT Techniek zijn het volledige TIG-lasproces machtig.

MAG-Lassen RVS

MAG-Lassen betekent ook wel Metal Active Gas. De term wordt vaak gebruik in combinatie met MIG-Lassen. MIG/MAG lassen zijn twee verschillende lastechnieken, waarbij het verschil zit in het gebruikte gas en draad tijdens het lassen. Bij deze lastechnieken wordt de lasdraad mechanisch aangevoerd, waarbij tussen de draad en het werkstuk een elektrische boog in stand wordt gehouden waardoor de draad afsmelt. Bij de juiste temperatuur smelt ook het werkstuk voor een deel, waardoor de materialen samenvloeien en er na het stollen een lasverbinding ontstaat. Het grote voordeel van MAG-lassen bij rvs lassen is de lassnelheid. Het grote nadeel is dat het moeilijk te beheersen is, daarom wordt bij dunne rvs platen vaak gekozen voor TIG-lassen als beste optie.

Puntlassen en rvs lassen

Puntlassen is een lastechniek die vooral op rvs of staal wordt gebruikt. Ook gaat dit vaak samen met het lassen van dunne RVS platen zonder extra materiaaltoevoeging. Een grote elektrische stroom loopt door een klein deel van het oppervlak van het werkstuk, waardoor het RVS plaatselijk smelt.

IMG_6729
Toepassingen

Laat RVS lassen aan JT Techniek over!

Bij JT Techniek staan onze vakmensen centraal in het bedrijf, die wij steeds blijven uitdagen zich te blijven ontwikkelen op gebied van lastechnieken en ontwerp. Ons motto ‘Totaalprojecten door specialisatie’ realiseren wij door een sterk netwerk en het gebruik van de juiste vakman op de juiste plek. Dit bespaart u als klant hoge kosten en zorgt tevens voor de hoogste kwaliteit constructie of plaatwerk. Met deze voordelen bouwen wij verder aan onze betrouwbare naam als metaalbedrijf in de regio’s Eindhoven, Tilburg en daarbuiten.

Overtuigd van de meerwaarde van JT Techniek?

Vul hieronder uw gegevens in, wij nemen contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken.